Arei

Wat is het Arei

Het algemeen reglement op de elektrische installaties, of kortweg AREI zijn de wettelijke voorschriften in verband met elektrische installaties. Deze dateren van 1981 en zijn dus van toepassing op elektrische installaties die na 1 oktober 1981 geplaatst zijn. Wat houdt dit nu juist in? Het bevat enerzijds een reeks beschermingsmaatregelen tegen de effecten van elektriciteit en anderzijds bevat het voorschriften met betrekking tot de keuze en het gebruik van elektrische leidingen, machines en apparaten. Op deze pagina geven wij u de belangrijkste punten mee waar u zeker in rekening moet brengen.

Aarding

De aarding is vrijwel het belangrijkste punt van de elektrische installatie. Hier zijn enkele regels aan verbonden en deze hebben wij volledig gevisualiseerd op onze aardingspagina

Draadsecties en kleuren

Er zijn enkele belangrijke regels voor het plaatsen van draadsecties, kleuren, aansluitingen,… deze geven wij u graag mee zodanig dat u achteraf steeds een veilige installatie hebt.Draadsecties & kleuren

Verdeling van stroomkringen

Er zijn specifieke voorschriften voor het verdelen van uw stroomkringen. De regels voor het verdelen van de stroomkringen vind u op volgende pagina.Verdeling van stroomkringen

Elektrische schema’s

Er zijn specifieke voorschriften voor het opmaken van schema’s. De tips & tricks voor het opmaken van uw eigen elektrisch schema.Elektrische schema’s

IP-waarde

Waar je elektrische componenten mag gebruiken in functie van vocht vind je op onderstaande pagina.IP-waarde

Zelfbouw Pieters
Zelfbouw Pieters
zelfbouw-pieters.be

Zelfbouw Pieters: De One-stop shop voor elektrotechnisch materiaal en deskundige begeleiding. Ontdek onze uitgebreide collectie schakelaars, stopcontacten en meer. Met onze online gids helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast bieden we een uitgebreide kennisbank die ervoor zorgt dat iedereen in staat is om elektrische componenten veilig en correct aan te sluiten.