Niko Geconnecteerde dimmer

Beschrijving

De geconnecteerde dimmer bevat een dimcontact om verlichting te sturen. Hij bevat een zender en ontvanger die draadloos communiceren met de draadloze slimme hub voor Niko Home Control.

Je kunt de geconnecteerde dimmer gebruiken om een klassieke schakelaar te vervangen. Hij is voorzien van een extensieklem zodat hij in combinatie met een klassieke drukknop ook heel eenvoudig een wissel- of kruisschakeling kan vervangen.

De geconnecteerde dimmer kan zijn eigen contact schakelen.

Met de toevoeging van de draadloze slimme hub voor Niko Home Control is het mogelijk om met de Niko Home Control programmeersoftware bijkomende functionaliteiten te configureren. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om deze toe te voegen aan een sfeer of alles-uitfunctie.

Het is mogelijk om de bediening los te koppelen van zijn ingebouwd contact. Op die manier heb je de volledige flexibiliteit om via de programmeersoftware het schakelcontact en de bediening afzonderlijk van elkaar te configureren.

Bediening

Om je geconnecteerde dimmer echt geconnecteerd te gebruiken kan je door middel van de slimme hub en een app op je smartphone de schakelaar overal ter wereld bedienen

Aansluitschema

Zorg ervoor dat je installatie spanningsloos is.

Schema Niko geconnecteerde dimmer

Installatie

Installeer een geconnecteerde dimmer

Totale tijd: 1 uur

Sluit de bedrading aan

Sluit de bedrading aan van je geconnecteerde enkelvoudige schakelaar

Sluit de bedrading aan op de niko geconnecteerde dimmer sokkel
1) Op de N klem sluiten we de nulgeleider aan
2) De L klem sluiten we de lijndraad aan
3) Op de L1 klem sluiten we de schakeldraad aan
4) Op de E klem sluiten we de draad aan die van overige drukknoppen komt. (deze stap is optitioneel)

Schakelaar inbouwen

Monteer de dimmer in de inbouwdoos. De montage kan door middel van schroeven die in de inbouwdoos gemonteerd zitten of door middel van de spanklemmen aan de zijkant van de dimmer.

Centraalplaat monteren

Stap 3. Schema geconnecteerde dimmer plaatsen centraalplaat

monteer de centraalplaat door de haakjes bovenaan in de dimmer in te schuiven en deze dan naar beneden te scharnieren.

Afdekraam monteren

Monteer de centraalplaat door hem over de schakelaar te schuiven.
let steeds op het Niko logo onderaan zit.

Afdekraam vastmaken

Niko Centraalplaat vastklikken

De afdekramen van Niko werken met een klik principe bij de montage is het dus belangrijk dat er op elke hoek van de centraalplaat even geduwd word en je minstens 1 keer een duidelijke klik hoort.

Geschatte kosten: 58.25 EUR

Gereedschap:

• Schroevendraaier

Materialen: Enkelvoudige geconnecteerde schakelaar

Dimprofiel instellen

geconnecteerde dimmer dimprofiel instellen
overzicht dimprofielen geconnecteerde dimmer

Geheugenmodus (de)activeren

Minimaal dimniveau instellen

Hoe demonteer je een afdekraam

om een afdekraam te demonteren kan je onderaan met een schroevendraaier deze even trekken en tegelijk aan het afdekraam trekken

Hoe reset je een geconnecteerde dimmer

geconnecteerde dimmer resetten

neem een fijn rond voorwerp zoals een paperclip
1) duw enige tijd in het gaatje totdat de led gaat knipperen en stop dan met duwen
2) wanneer de led knippert duw opnieuw enige tijd totdat de led gedoofd blijft

Instellingen

In een installatie zonder draadloze slimme hub zal de geconnecteerde dimmer de bedrade lamp aansturen. Meer geavanceerde opties worden beschikbaar wanneer je een draadloze slimme hub en de Niko Home Control programmeersoftware gebruikt.

Download de Niko Home Control programmeersoftware:
www.niko.eu/article/550-99102 (Windows)
www.niko.eu/article/550-99202 (Mac)

Technische gegevens

Afmetingen in MM

551-72201551-72221551-72211

Specificaties

SpecificatieWaarde
Artikelnummer551-722×1
Voeding230 Vac
ProtocolBedrijfseigen protocol
MontagewijzeInbouw in de muur
Montagehoogte100 – 140 cm
Gewicht70 g
Omgevingstemperatuur0 – 40 °C
Afmetingen (HxBxD) – 551-72201, 551-7222171,5 x 73 x 40 mm
Afmetingen (HxBxD) – 551-7221173 x 73 x 40 mm
BeschermingsgraadIP20
Instellingen aanpassenNiko Home Control programmeersoftware (met draadloze slimme hub 552-00001)
Maximale afstand (tussen schakelaar en draadloze slimme hub)30 m
Werkingsfrequentie869,05 MHz
Maximumfrequentie6 dBm
Draadcapaciteit2 x 2,5 mm2
MarkeringCE
Zelfbouw Pieters
Zelfbouw Pieters
zelfbouw-pieters.be

Zelfbouw Pieters: De One-stop shop voor elektrotechnisch materiaal en deskundige begeleiding. Ontdek onze uitgebreide collectie schakelaars, stopcontacten en meer. Met onze online gids helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast bieden we een uitgebreide kennisbank die ervoor zorgt dat iedereen in staat is om elektrische componenten veilig en correct aan te sluiten.